lördag 26 februari 2011

Sweet Lemon


Hemmagjord lemoncurd är oslagbart! Det är egentligen inte särskilt svårt och tar inte så lång tid heller. Det blir hur gott som helst att fylla cupcakes med lite lemoncurd och det passar även kanonbra till tårtor.

Mitt favoritrecept kommer från Leila Lindholm och här har ni det.

Lemoncurd:
3 citroner
1 1/2 dl strösocker
50 g smör
1 msk maizena
2 ägg
2 äggulor

Koka upp citronsaft från två av citronerna och skalet från alla tre tillsammans med smör och socker. Sila vätskan. Rör ut maizena med saften från den tredje citronen och vispa ned i den varma vätskan. Vispa ihop äggen och rör ned i vätskan. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och sjud under omrörning tills krämen börjar tjockna. Häll upp i en skål eller burk och låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar