söndag 20 februari 2011

Marängswiss


Ikväll åt vi söndagsmiddag hemma hos mina föräldrar. Det är alltid lika trevligt! Till efterrätt svängde jag och pappa ihop en marängswiss! En gammal klassiker som alltid funkar. Vi brukar ibland skoja till swissen och köra med hallon istället för banan. Det blir verkligen kanon! Det blir en bra balans mellan de syrliga hallonen och de söta marängerna. Ett annat sätt att hotta upp marängswissen på är att koka egen chokladsås. Det är inte så tidskrävande men det blir en enorm skillnad i smaken! Här kommer ett recept på en mycket smarrig chokladsås.

Chokladsås:
1 1/2 dl grädde
1 dl strösocker
4 msk kakao
1 msk smör
1 tsk vaniljsocker

Vispa ihop alla ingredienserna utom vaniljsockret och smöret i en kastrull. Låt såsen sjuda och fortsätt vispa tills den börjar tjockna. Ta kastrullen från värmen och blanda ned vaniljsocker och smör.

2 kommentarer:

  1. Åh, en klassiker, så himla gott!

    SvaraRadera
  2. Ja, verkligen! Man ska inte underskatta gamla godingar :)

    SvaraRadera