lördag 5 februari 2011

Kladdkaka med mjölkchoklad


Kvällens efterrätt blir en favorit i repris, nämligen en kladdkaka med mjölkchoklad. Jag kände ett starkt sug efter ljus choklad tidigare idag och då kändes denna kaka som det bästa alternativet! Jag har skrivit ut receptet förut men för att ni ska slippa leta så lägger jag ut det igen. Så snäll är jag.

Mjölkchokladkaka:
100g mjölkchoklad + 100g grovhackad
100g smör
2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt

Smält 100 gram mjölkchoklad tillsammans med smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Häll ned smörblandningen och vänd sedan ned mjöl, bakpulver och salt. Häll smeten i en smord springform och strö över den grovhackade chokladen. Grädda kakan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Det är gott att strö över lite riven vit choklad, eller ringla över lite smält mörk choklad. Servera gärna med lite grädde eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar