tisdag 8 februari 2011

Fyllning till semlor

Nu börjar det ju dra ihop sig till fettisdagen och ibland kan man ju vara sugen på att gå wild and crazy och skoja till det genom att smaksätta sin fyllning på olika sätt. Man kan ju alltid äta några traditionella semlor först, för att inte känna att man besudlar detta heliga bakverk, och sedan göra några moderna semlor. Det är ju så enkelt att smaksätta fyllningen och de flesta ingredienserna har man nog hemma redan vilket gör att man blir ännu mer motiverad att prova!

Ett tips bara: Använd gärna mandelmassa med minst 50% mandel. Du får betydligt godare semlor!


Semlor med vuxen smak:
200 g mandelmassa
1 dl mjölk
2 msk konjak eller likör av något slag
Inkråm från bullarna

Riv mandelmassan och blanda med mjölk och inkråm. Smaksätt med likör eller konjak.

Semlor med apelsin:
100 g mandelmassa
2 msk vispgrädde
½ dl apelsinjuice
skal från en apelsin
Inkråm från bullarna

Inga överraskningar i tillvägagångssättet, gör som ovan.

Semlor med choklad:
200 g mandelmassa
75 g mörk choklad
2 msk vispgrädde (kan bytas ut mot samma mängd starkt kaffe)
Inkråm från bullarna

Finhacka chokladen, riv mandelmassan och blanda med övriga ingredienser.

Semlor med vit choklad
75 g vit choklad
200 g mandelmassa
Inkråm från bullarna

Smält den vita chokladen och blanda med riven mandelmassa och inkråm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar