fredag 11 februari 2011

Cupcakes med hjärtan

Jag kör vidare på temat Alla hjärtans dag. Här har vi några (transportskadade) cupcakes som jag bakade förra året och bjöd familjen på. Det var vaniljcupcakes med rosafärgad cream cheese frosting, dekorerade med geléhjärtan och lite strössel.

Alla hjärtans dag är ett ganska tacksamt tema att baka efter - med några hjärtan och lite rosa kommer man långt. Det behöver inte vara så avancerat jämt.


Vanilla Cupcakes: ca 12 st
100 g smör
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
skal av en citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Smält smöret och tillsätt mjölken. Vispa ägg, socker och vaniljsocker ljust och fluffigt. Rör ned smöret och mjölken och tillsätt rivet citronskal. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd sedan ned i smeten. Fyll formarna till 3/4 och grädda i 175 grader i ca 10 minuter.


Cream Cheese Frosting:

200 g philadelphia
50 g rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker (äkta vaniljsocker ger bäst smak)
ca 500 g florsocker
Några droppar karamellfärg

Vispa smör och philadelphia så att alla klumpar försvinner. Tillsätt vaniljsocker och florsocker och vispa ordentligt så att du får en riktigt fluffig frosting. Droppa ev. i några droppar karamellfärg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar