söndag 6 februari 2011

Kycklingwok á la Jenny


Som lite omväxling tänkte jag nu bjuda på ett middagstips. Man kan ju tyvärr inte äta kakor hela dagarna, ibland kan det vara bra att få i sig lite mat (har jag hört). Det här är en egenkomponerad wok som är kalasgod och väldigt enkel att göra. Hemligheten är att strimla rotsakerna riktigt tunt! Nästan spagetti-tunt. Då blir det som allra bäst!

Kycklingwok: 4 pers
4 kycklingfiléer
2-3 morötter
1 liten kålrot
1/2 vitkålshuvud
1 vitlöksklyfta
1 hönsbuljongtärning
1 1/2 burk kokosmjölk
Sambal Oelek efter smak
Salt
Nudlar

Börja med att skala och strimla grönsakerna. Skär kycklingen i små bitar och lägg i en wokpanna tillsammans med vitlöken. När kycklingen är genomstekt ska grönsakerna ner. Låt dom brynas en stund innan kokosmjölken och buljongtärningen gör entré. Smaka av med salt och sambal. Låt småputtra i ungefär 10 minuter. Koka nudlarna, häll bort vattnet och blanda ned i woken. Ibland brukar jag dekorera med skivor av konserverad mango. Det sätter en extra piff på det hela!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar