lördag 15 januari 2011

Vit chokladpannacotta



Lördag = efterrätt och ikväll var inget undantag. Däremot hade vi lite problem med att komma på vad vi var sugna på. Men tillslut hade vi två heta kandidater att välja mellan - cheesecake eller pannacotta. Pannacottan vann. Det är inte dumt med en efterrätt som både är enkel att fixa och dessutom supergod! Minimal arbetsinsats, maximal njutning.

Det här receptet är grymt gott! Jag älskar att det innehåller äkta vaniljstång, en av de bästa kryddorna som finns. Vaniljen och den vita chokladen är som gjorda för varandra. Som topping mixade jag några hallon med lite florsocker. Man vill gärna ha något syrligt på toppen som bryter av litegrann, annars blir det nästan överkurs i söthet.

Vit chokladpannacotta: 2 portioner
1 gelatinblad
1/2 vaniljstång
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 msk mjölk

Lägg gelatinbladet i kallt vatten och låt ligga kvar i 5 minuter. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Hacka chokladen. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång + frön. Tag kastrullen från plattan och ta upp vaniljstången, rör ned gelatinet och chokladen. Rör om ordentligt tills allt har smält. Häll upp i portionsformar och låt stå och stelna i kylen i ca 4 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar