lördag 1 januari 2011

Dolce di cioccolato


Så här såg den ut, den goda lilla rackaren som vi
kalasade på igår.


Den här efterrätten var verkligen en av de bästa någonsin och trots att man inte kan förbereda den i förväg så gick det både snabbt och smidigt att baka den. Kakan ska bara gräddas i 5 minuter och den bör ätas ganska omgående. Kanterna blir färdigbakade och mitten blir härligt rinnig. Perfektion, skulle jag vilja säga! Tycker man om choklad så lär man älska den här kakan!

Dolce di cioccolato:
ca 10 portioner
100 g vit choklad
200 g mörk choklad (gärna 70%)
200 g smör
3 msk strösocker
1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk kakao
4 äggulor
4 ägg

Garnering:
Vit choklad

Smörj 10 ugnsfasta formar och lägg några rutor vit choklad i botten av varje form. Hacka den mörka chokladen och smält den tillsammans med smöret i ett vattenbad (micron funkar också bra, men håll koll och rör om ibland). Blanda socker, mjöl, kakao och bakpulver i en skål och häll ned chokladblandningen. Vispa försiktigt ned äggen och gulorna i smeten. Fyll formarna till 3/4 och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 5 minuter. Kakorna ska vara kladdiga i mitten. Hyvla över lite vit choklad och servera med lite vaniljglass eller grädde.

2 kommentarer:

  1. Oj vad gott det såg ut! Måste ta och bjuda hit lite folk så jag får en ursäkt att göra en sån där efterrätt! E

    SvaraRadera
  2. Det är ett måste :) Jag lovar att ingen kommer att bli besviken! Det är ju ett recept som är lätt att halvera också, så det räcker ju att bjuda hem några stycken...

    SvaraRadera