söndag 30 januari 2011

Kladdkaksmuffins med bär

Igår bakade jag några kladdkaksmuffins till efterrätt. Mitt favoritrecept på just kladdkaksmuffins kommer från Leilas kokbok A piece of cake. Kakorna blir riktigt tunga och alldeles perfekt kladdiga. Det är sirap i smeten och det gör att muffinsen blir sega och får en lite lätt kolasmak. Ett grymt recept att ta till om man är sugen på något riktigt syndigt och gott.


Kladdkaksmuffins: ca 12 st
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1/2 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad

Vispa ägg socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Smält smöret och blanda ned oljan och sirapen och häll ned i smeten. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ned i äggsmeten. Smält chokladen och tillsätt i smeten. Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda i 175 grader i ca 12 minuter. Servera gärna med olika bär och en klick grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar