tisdag 25 januari 2011

Chokladmousse Gourmet


Det här är den perfekta avslutningen på en god middag. En chokladmousse som inte är alltför söt och som smälter i munnen. I och med att moussen innehåller lite whisky så blir det en ganska vuxen smak på det hela, men om man inte tycker om det eller ska servera till barn så går det bra att skippa den delen. Men en sak som man bör tänka på om man vill använda whisky är att inte ta en rökig sort och av egen erfarenhet kan jag berätta att Jack Daniels inte var någon höjdare. Moussen smakade banan...inget jag rekommenderar! Förresten, mannen som skapade detta recept fick en löneförhöjning på 500 kr så ni kan ju tänka er hur god chokladmoussen är?!

Chokladmousse Gourmet: 4 port
125 g mörk choklad
2 msk mjölk
2 äggulor
2 msk strösocker
4 tsk whisky
2 dl vispgrädde

Finhacka chokladen och smält tillsammans med mjölken i ett vattenbad. Låt svalna något. Vispa äggulor, socker och whisky och rör sedan ned chokladblandningen. Vispa grädden fluffigt och vänd försiktigt ned i smeten. Häll upp i glas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar. Servera med en liten klick grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar