söndag 9 januari 2011

Chokladkaka med limefrosting



Det här är en perfekt kaka om man gillar kombinationen av lime och choklad. Och vem gör inte det? Man kan baka den i förväg och förvara den i kylen, för ärligt talat är den nog godast dagen efter. Men man kan naturligtvis även äta den nybakad, se då till att kakan har svalnat ordentligt så att inte frostingen smälter. Frostingen får en lite lagom grön färg av limeskalet och om man vill kan man förstärka det gröna med några droppar karamellfärg.
Man kan enkelt variera smaken på frostingen genom att byta ut limen mot citron eller apelsin. Dock bör man tänka på att inte ta för mycket saft från citronen och apelsinen, en matsked ungefär. Skulle frostingen kännas för lös kan man tillsätta lite mer florsocker.

Chokladkaka med limefrosting:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1/2 dl kakao

Limefrosting:
50 g philadelphiaost
30 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 lime (skal+saft)

Smält smöret och vispa under tiden ägg och socker pösigt. Häll ned smöret. Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ned i smeten. Häll smeten i en smord springform och grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Håll koll på kakan, för den ska vara lite kladdig i mitten.

Riv skalet av limen. Vispa smör och philadelphia till en krämig smet och tillsätt sedan florsockret, skalet och saften från limen. Blanda ordentligt. Bred frostingen på kakan när den har svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar