onsdag 22 december 2010

Polkanäbbar


Här kommer receptet på polkanäbbarna! Det är alltid kul att testa nya sorter och de här kakorna känns verkligen spännande. Trots att det är så många olika smaker på en och samma gång så funkar det jättebra! Vill man inte doppa kakorna i polkagrisar så kan man byta ut det mot tex: strössel, hackad mandel eller krossade Mariannekarameller. Man kan testa lite vad som heslt faktiskt.



Polkanäbbar: ca 70 st
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
200g rumsvarmt smör
1 ägg

Garnering:
100g smält vit choklad
1 påse polkagrisar (krossade)

Blanda ned alla ingredienser i en skål eller en mixer och arbeta ihop till en deg. Dela degen i sex lika stora delar och rulla dem till stänger. Lägg över rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till litegrann. Grädda kakorna i 200 grader i ca 10 minuter. Skär längderna i sneda bitar. Doppa varje kaka först i smält vit choklad och sen i krossade polkagrisar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar