söndag 12 december 2010

Chocolate Crackles



Dessa kakor bakade jag första gången för bara några år sedan, men de har redan blivit ett måste till jul. Riktigt goda och dessutom är de väldigt tjusiga att titta på! Kakorna har en ganska spännande smak eftersom de innehåller kardemumma och choklad, det är faktiskt en vinnande kombination! Jag är ju ett stort fan av kardemumma och köper alltid hela kärnor som jag stöter i morteln. Smaken blir mycket mer framträdande och dessutom doftar det så gott i köket efteråt. Så det är något jag rekommenderar.

Chocolate crackles: ca 20 st
100g mörk choklad
60g rumsvarmt smör
1 ägg
1 1/2 dl farinsocker
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk stött kardemumma
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
en nypa salt
1/4 dl mjölk

strösocker + florsocker att rulla kakorna i

Smält chokladen och låt den svalna lite. Vispa smör och farinsocker krämigt och tillsätt ägget under fortsatt vispning. Blanda ned vaniljsocker, kardemumma och den smälta chokladen. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål och vänd ned i smeten tillsammans med mjölken. Forma degen till en rulle och rulla in i bakplåtspapper. Låt rullen vila i kylskåpet i ca 2 timmar.

Rulla små bollar av degen och platta till de lite lätt. Rulla bollarna först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker. Grädda kakorna på 175 grader i ca 15 minuter eller tills ytan har krackelerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar