torsdag 9 december 2010

Chokladfudge




Så här ser min chokladfudge ut. Den är redan smakad av min personliga provsmakare och den fick två tummar upp! Full pott, inte illa. Fudgen är verkligen lätt att göra och kräver bara fyra ingredienser. Jag rekommenderar dock att man har en kanna vatten eller något annat drickbart i närheten, för man blir en aning törstig efter några bitar. Men det är smällar man får ta...

Chokladfudge: ca 30 bitar
2 dl grädde
100g smör
4 dl strösocker
200g finhackad mörk choklad

Blanda smör, grädde och socker i en kastrull och koka sakta under omrörning i ca 5 minuter. Ta kastrullen från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills chokladen har smält. Häll upp smeten i en avlång bakform klädd i bakplåtspapper och låt stelna i kylskåpet i ca 5 timmar. Skär upp i lagom stora bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar