torsdag 9 december 2010

Hallontryffel



Jag gjorde även några hallontryfflar att ha på julgodisbordet. Dessa tryfflar är helt fantastiskt goda! Vi har ju redan konstaterat att choklad och hallon är en perfekt kombination och det här är inget undantag. Tryfflarna får en riktigt djup hallonsmak utan att för den sakens skull ta över för mycket och man kan äta flera stycken utan att det blir för sliskigt. Det tar sin lilla tid att göra färdigt hallontryfflarna, men det är ingen ursäkt! Jag tycker absolut att ni bör prova att göra dessa godisar!

Hallontryfflar: ca 30 st
125g hallon
1/2 dl koncentrerad hallonsaft
1 dl vispgrädde
3 msk strösocker
250 g finhackad mörk choklad

(valfritt strössel)

Blanda hallon, grädde, socker och hallonsaft i en kastrull. Låt koka på svag värme i ca 15 minuter. Sila blandningen för att få bort kärnorna och häll sedan tillbaka vätskan i kastrullen och låt koka ihop. Blandningen ska koka tills bara ca 1/2 dl återstår (det tar ca 15 minuter). Tillsätt den hackade chokladen och rör om tills den har smält helt. Ta kastrullen från värmen och häll upp smeten i små ischokladformar. Dekorera med lite strössel på toppen om du vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar