måndag 30 maj 2011

Chokladtårtbotten

Jag tänkte dela med mig av receptet på den tårtbotten som jag bakade till morsdagstårtan. Det här receptet är till en form på 25 cm i diameter, har man en mindre form (t.ex 20 cm) så är det bara att halvera receptet.

Jag är väldigt förtjust i det här receptet för man får en sådan hög och fin kaka som är jättelätt att dela. Dessutom blir den riktigt saftig.

Chokladtårtbotten:
100 g smör
2 dl mjölk
4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver

Smält smöret tillsammans med mjölken. Vispa ägg och socker fluffigt och häll i smörblandningen. Blanda alla torra ingredienser och sikta ned i smeten. Häll smeten i en smord form och grädda i 175 grader i ca 35 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar