onsdag 18 maj 2011

Swiss Meringue Buttercream

Den här frostingen är helt fantastisk - alldeles mjuk och len! Det är en sorts blandning mellan maräng och smörkräm men den smakar inte alls särskilt mycket som vanlig smörkräm. Den passar perfekt till att spackla en tårta med eftersom man får så jämna och fina kanter, men naturligtvis är den även fantastisk att ha på cupcakes. Dessutom funkar det jättebra att färga den och om man vill göra det så rekommenderar jag pastafärger istället för vanlig hushållsfärg som kan ge en alltför rinnig konsistens. Det är också jätteenkelt att smaksätta smörkrämen med t.ex vanilj eller citron.

Bli inte avskräckta av allt vispande, det är faktiskt inte alls särskilt svårt och det är definitivt värt ansträngningen!


Swiss Meringue Buttercream: räcker till ca 12 cupcakes
2 äggvitor
1 3/4 dl strösocker
200 g mjukt smör

Blanda socker och äggvitor i en rostfri skål och vispa ordentligt över ett vattebad tills sockerkristallerna har smält (det tar ungefär 6 minuter).

Ta skålen från vattenbadet och fortsätt vispa tills marängen har kallnat helt (ca 10 min).

Tillsätt små klickar av smöret åt gången samtidigt som du vispar på medelhastighet. Vispa tills du har en helt slät och fluffig maräng.

1 kommentar:

  1. Tack för det!
    Nu blir det att handla melonglass imorgon så ska det provbakas i helgen! :D

    SvaraRadera