fredag 20 maj 2011

Bruschetta con pomodori


Den här italienska klassikern kan vara en av de allra bästa förrätterna. Så enkelt men ändå så smakrikt. Det är en bra kombination. Godast blir det såklart om man får tag på riktigt fina solmogna tomater. Själv föredrar jag att använda bifftomater, men det går inte alltid att få tag på. Jag får hoppas att min mamma får många tomater i växthuset i sommar som jag kan norpa.

Bruschetta:
ca 6 port
4 tomater
½ dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk basilika
Flingsalt
Peppar
6 skivor lantbröd

Skär tomaterna i små bitar, grovhacka basilikan och finhacka vitlöken. Häll över olivoljan och smaka av med salt och peppar. Stek brödskivorna i lite olivolja så att dom får fin färg och lägg sedan på tomatblandningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar