måndag 23 maj 2011

RegnbågarFörra veckan bakade jag en stor laddning med vaniljcupcakes som jag frös in - alltid bra att ha ett litet lager. Nu har jag tagit fram några stycken för jag blev så sugen på att dekorera...Den här gången gjorde jag några regnbågar i sugarpaste som jag limmade fast på toppen av varje kaka. Som fyllning blev det lite överbliven SMBC (swiss meringue buttercream).

Det är som sagt rackarns kul att hålla på med sugarpaste. Man kan verkligen ändra utseendet på sina cupcakes och tårtor. Jag borde kanske börja fundera ut vad jag ska hitta på för nåt till morsdag. Är det någon som har några idéer?

5 kommentarer:

 1. Hej. Goolagde regnbåge i sugarpaste och hamnade på din blogg. Ville fråga dig hur du fått fram färgerna till regnbågen? Förgar man sugarpasten eller köper man färgat? Har aldrig jobbat med sugarpaste innan ;).
  MVh
  F

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag brukar alltid köpa vit sugarpaste och sedan färga den med pastafärg så att jag får den färg jag vill ha. Lycka till! :)

  SvaraRadera
 3. Ok tack för snabbt svar. En fråga till bara. Hur har du fått så fina och jämna "rullar" till regnbågen?

  SvaraRadera
 4. Att rullarna blir så jämna beror nog bara på ren tur ;) Man måste se till att rulla dom ganska tunt för att regnbågen ska gå lätt att forma sen. Testa att göra en rulle först så att du har något att utgå från och använd sedan den rullen som referens. När du monterar ihop regnbågen kan du använda lite vanligt vatten, det fungerar som ett lim. Använd inte för mycket, sp:n ska bara bli lite fuktig! Hoppas att det går bra!

  SvaraRadera
 5. Tusen tack Jenny!!

  SvaraRadera