Vi utgick från ett recept som vi hittat på Jonas Crambys blogg och sedan freestylade vi lite också. Som tillbehör hade vi majstortillas (mycket godare än vanliga vetetortillas), guacamole och mangosalsa med habanero. Starkt och sött och gott!
Carnitas: ca 4 pers
800 g fläskkarré
1/2 liter coca cola (ej light)
1 lime
1 apelsin
3 vitlöksklyftor
2 msk soja
Cayennepeppar
Vitlökspulver
Oregano
Svartpeppar
Chilipulver
Flingsalt
Skär köttet i små bitar. Blanda de torra kryddorna och massera in i köttet. Pressa över lime- och apelsinsaft, tillsätt soja och vitlök. Låt köttet marinera i minst 1 timme.
Plocka upp köttet ur marinaden och stek tills köttet fått färg och häll sedan ned marinaden. Häll i colan (så att köttet täcks). Fyll på när det behövs. Låt småkoka i ca 2 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar