onsdag 20 april 2011

Chokladpaj


Nu är kameran tillbaka och jag kan äntligen lägga ut receptet på den knasigt goda chokladpajen. Den är väldigt mastig så det är en perfekt paj att baka om man ska få främmande - räcker till många.

Chokladpaj:
300 g digestivekex
150 g smält smör
3 msk kakao
3/4 dl strösocker

1 burk kondenserad mjölk (400 g)
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
1 tsk vaniljsocker

Mixa digestivekexen och blanda ned smör, kakao och socker. Tryck ut kexblandningen i en rund pajform och förgrädda i 180 grader i ca 15 minuter.

Koka upp den kondenserade mjölken under omrörning (håll koll så att det inte bränns). Hacka chokladen och smält i ett vattenbad eller i micron. Vispa ned chokladen och vaniljsockret i den varma mjölken och rör om till en slät smet. Häll fyllningen i pajskalet och låt stelna. Förvaras svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar