För några veckor sedan lagade vi en grymt god (och stark) Chili. Istället för vanlig köttfärs använde vi högrev, så det blev ett riktigt långkok. Vi skippade bönorna också och öste på med en hel massa chili av olika slag. Helt fantastiskt blev det! Som tillbehör körde vi på gräddfil, goudaost och lime. Det här kommer vi garanterat att göra fler gånger. Jag känner att jag har blivit en liten långkoks-junkie på senare tid...
Tex-Mex Chili:
ca 800 g högrev
4 vitlöksklyftor
1 öl (50 cl)
1 torkad anchopeppar
1 torkad chipotlepeppar
1/2 färsk habanero eller 1 chilifrukt
2 msk vetemjöl
Oxbuljong
Chilipulver
Spiskummin
Korinader (torkad)
Oregano (torkad)
Socker
Salt
Peppar
Koka de torkade chilifrukterna i en kastrull med lite vatten i 15 minuter. Skär köttet i små bitar och stek sedan tillsammans med vitlöken i lite olja så att köttet får fin färg. Strö över mjölet och alla de torra ingredienserna. Hacka den färska chilin och tillsätt i grytan. Mixa den kokade chilin tillsammans med vattnet och häll över köttet. Fyll på med oxbuljong och öl så att köttet täcks. Låt grytan stå och puttra i minst 2 timmar och rör om med jämna mellanrum och tillsätt mer vätska om det behövs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar