söndag 10 april 2011

Key Lime



Helgens efterrätt fick bli en syrlig Key Lime Pie. Vi gjorde en fantastiskt god texmex middag som innehöll en del lime så jag spann vidare på det temat helt enkelt. Pajen är verkligen lättbakad och kräver inte särskilt mycket jobb. Key Lime Pie är en perfekt sommar-efterrätt. Syrlig och fräsch.

Key Lime Pie:

ca 200 g digestivekex
5-6 msk smält smör
2 msk florsocker

400 g kondenserad mjölk
3 äggulor
Saft från 4 limefrukter
Skal från 2 limefrukter

Mixa digestivekexen och blanda med florsocker och smält smör. Tryck ut massan i en rund pajform. Låt stå kallt en stund.

Vispa äggulorna i ca 3 minuter tills det har blivit fluffigt. Tillsätt den kondenserade mjölken, lite i taget, under fortsatt vispning. Tillsätt limesaft och skal. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i ca 10 minuter. Låt pajen svalna helt innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar