söndag 20 mars 2011

Frosting med apelsin


Här kommer receptet på frostingen jag använde till mina apelsinchoklad-cupcakes. Den är inte särskilt söt så man riskerar inte att bli sockerchockad. Är det dock så att man skulle vara sugen på en liten sockerkick så är det bara att öka på mängden vaniljsocker och florsocker tills man är nöjd.

Jag måste säga att jag är ett väldigt stort fan av whipped cream cheese frosting. Den har en sådan härlig och fluffig konsistens och dessutom funkar den kanonbra att spritsa. God är den ju naturligtvis också. Bara fördelar, alltså!

Orange whipped cream cheese frosting:
200 g philadelphia
2 dl vispgrädde
50 g mjukt smör
1 dl florsocker
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker
skal av 1/2 apelsin

Vispa grädden hårt tillsammans med en knivsudd bakpulver. Vispa ihop övriga ingredienser i en annan skål och blanda sedan ned i grädden. Spritsa frostingen på dina cupcakes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar