torsdag 17 mars 2011

Apelsinchoklad

Det finns ju ganska gott om apelsiner just nu, i alla fall på Ica. Jag hade ett helt gäng hemma som vi har kalasat på. Däremot äter man ju sällan upp själva skalet, så jag tyckte lite synd om det. För att muntra upp skalet så använde jag det i min cupcakesmet. Apelsin och choklad är en riktigt bra kombination.

Det är en lite annorlunda smet, förövrigt. Den ska nämligen stå och svälla i kylskåpet under natten. Det blir lite annorlunda konsistens på cupcakesen, de blir väldigt tunga men ändå inte så kompakta. Lite svårt att förklara, men gott blir det i alla fall!


Chokladcupcakes med apelsinsmak: ca 14 st
150 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
3 3/4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
rivet skal av två apelsiner

Smält smöret och tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker poröst och tillsätt den varma smörblandningen. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned i smeten. Tillsätt rivet apelsinskal. Låt smeten stå i kylskåpet minst 8 timmar, gärna hela natten. Fyll muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 15 - 20 minuter. Låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar