lördag 20 november 2010

Chokladpannacotta



Lördag igen och ännu en efterrätt har tillagats och ätits upp. Den här gången blev det pannacotta. Jag har aldrig testat att göra det förut, trots att det har varit 00-talets stora efterrättsklassiker. När vi var i Italien i somras åt vi en fantastiskt god variant med mjölkchoklad, så vi försökte oss på en tolkning av den här hemma. Resultatet blev inte dumt alls! Mycket gott! Jag mixade lite jordgubbar med florsocker och hade som topping - funkar alltid. Det går förövrigt bra att byta ut mjölkchokladen mot en mörkare variant om man föredrar det.

Chokladpannacotta: (ca 4 portioner)
100 g mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
2 msk socker
3/4 gelatinblad

Jordgubbar + florsocker

Finhacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och sockret. Ta sedan av från värmen och låt stå under lock ca 10 minuter. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter. Krama vattnet ur gelatinbladet och lägg ned i grädden. Rör om tills gelatinet upplösts helt. Häll blandningen över chokladen och rör om tills chokladen har smält. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen i minst 3 timmar.

Tina upp jordgubbarna (häll bort spadet om gubbarna har vätskat mycket) och tillsätt lite florsocker efter smak. Mixa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar