söndag 12 september 2010

Mjölkchokladkakor



Igår testade jag ett nytt recept på små chokladkakor fyllda med mjölkchoklad. Jag kommer absolut att baka dessa kakor igen! De var knasigt lätta att göra och fantastiskt goda! När man tittar på kakorna ser de bara ut som vanliga mördegskakor, men när man tar en tugga hittar man en liten gömma av mjölkchoklad i mitten. A nice surprise!

Här kommer receptet.

Mjölkchokladkakor:

125 g mjukt smör
1 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk kakao

Fyllning:

ca 75 g mjölkchoklad

Garnering:

50 g vit choklad

Blanda smör och socker ordentligt och tillsätt sedan mjöl och kakao.
Forma en rulle av degen och slå in i bakplåtspapper. Låt vila i kylen i ca 30 min.
Skär rullen i ca 25 bitar och skär upp mjölkchokladen i lika många bitar.
Lägg en bit choklad på varje degbit och rulla till små bollar. Se till att chokladen är gömd inne i degen.
Grädda kakorna i 200 grader i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Smält den vita chokladen och ringla över kakorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar