torsdag 6 maj 2010

Recept




Kakorna är nu provsmakade och de blev riktigt goda, så därför tänkte jag dela med mig av mitt recept.

Chokladcupcakes med ballerinasmak:
2 ägg
100 g smör
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl hett vatten
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
3 dl strösocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
12 ballerinakex med kladdkakefyllning

Smält smöret och tillsätt sedan ägg, mjölk och vatten.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt de blöta ingredienserna.
Vrid av locket på 12 ballerinakex och lägg andra halvan i botten på formarna med den kladdiga sidan uppåt. Fyll formarna med smet och grädda i 180 grader i ca 20 minuter.

Marshmallowfluff:

Vispa 100 g mjukt smör med ca 1/2 burk marshmallowfluff. Enkelt och gott!

Vaniljgrädde:

3 dl vispgrädde
florsocker
vaniljsocker
krossade ballerinakex (locken som blev över)

Vispa grädden och smaksätt med florsocker och vaniljsocker efter tycke och smak. Rör slutligen ned de krossade "locken".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar