söndag 16 maj 2010

Citronfyllning



Här är en bild på en citroncupcake jag har bakat. Den är fylld med citroncreme och toppad med creamcheese frosting och mjölkchoklad. Inte dumt alls, om jag får säga det själv...Anyway, jag tänkte berätta hur man ska gå tillväga för att svänga ihop den goda citronfyllningen, som inte bara passar till cupcakes utan även fungerar utmärkt till tårtor.

Citronfyllning:

1.8 dl socker
2 msk majsstärkelse
1/8 tsk salt
1.8 dl kallt vatten
2 äggulor (lättvispade)
1 tsk citronskal
Juice från 1 citron
1 msk smör

Blanda socker, majsstärkelse och salt i en kastrull.
Tillsätt vatten eftersom och vispa tills allt är välblandat.
Vispa ned äggulorna, citronskal + juice.
Koka på medelvärme, rör hela tiden tills det börjar tjockna och bubbla.
Låt koka 1 minut och ta kastrullen från plattan.
Rör ned smöret och låt svalna till rumstemperatur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar