söndag 16 maj 2010

Havrekakor



Några kakor som alltid brukar gå hem hos fikagästerna är dessa havrekakor med choklad. Dessa kakor brukar gå åt i en rasande fart och då är det tur att de är så enkla att göra att man snabbt kan baka fler om det skulle krävas.

Havrekakor med choklad:

200g smält smör
2 1/2 dl socker
6 dl havregryn
2 msk mjöl
3 msk ljus sirap
2 msk grädde
150 g choklad

Blanda allt utom chokladen och bred ut på en bakplåtspapperklädd långpanna.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter.
Låt svalna och skär i bitar.
Smält chokladen och doppa kakorna.

2 kommentarer:

  1. dom kakorna såg jättegoda ut, nästan så jag hoppas att det blir en regnig dag snart så jag kan vara inne och baka! Tack för alla goda recept du lägger upp! :)

    SvaraRadera
  2. Vad kul att du blir inspirerad. Det skulle visst bli kallt och hemskt snart, så det är bara att du letar fram kaveln och förklädet :)

    SvaraRadera