måndag 13 juni 2011

Minimacarons

Jag använde mig av ett nytt recept när jag bakade dessa macarons och jag måste säga att jag blev väldigt nöjd med resultatet. Inte en endaste liten spricka i kakorna. Jag har prövat en del olika recept förut men aldrig riktigt känt mig helt överens med slutresultatet, men nu har jag som sagt hittat det recept som jag kommer att använda i framtiden.

Alla mått står i gram så en hushållsvåg är att rekommendera, men jag har även skrivit ut måtten i dl. Själv föredrar jag att väga mina ingredienser istället för att använda mått eftersom bakning ju är en kemisk process som inte tål så mycket höftande hit och dit. Det gäller ju inte alla kakor, men just macarons är väldigt känsliga så det är viktigt att det blir exakta mått.


Macarons: ca 25 st
70 g äggvita (½ dl)
30 g strösocker (2 msk)
70 g florsocker (1 dl)
95 g finmalen mandel (2 dl)
95 g florsocker (1 ½ dl)

Vispa äggvitan till en fast maräng och tillsätt sedan strösockret med 70 g av florsockret och fortsätt vispa tills allt har blandats ordentligt. Vänd försiktigt ned mandeln och resterande florsocker och rör om tills smeten blivit jämn och fin. Färga ev. smeten med några droppar karamellfärg eller pastafärg. Spritsa ut små kakor på en plåt och låt stå och vila i ca 30 minuter. Grädda på 155 grader i nedre delen av ugnen i ca 8-10 minuter. Låt kakorna svalna och fyll sedan med valfri fyllning t.ex smörkräm eller ganache.

2 kommentarer:

  1. Men åååååh, va söta! =D Wow, måste prova att göra minisizade macaroons. Så sjuka gulligt ^^
    Provade att göra vanliga macaroons för ett par veckor sedan. Det gick la... sådär... Men gott blev det iaf ^^

    SvaraRadera
  2. Du får göra ett nytt försök! Just macarons är ju lite knepiga att få till, men huvudsaken är ju att dom blir goda :)

    SvaraRadera