tisdag 21 juni 2011

Kall kycklingpaj


Den här kycklingpajen är en av mina stora sommarfavoriter! Det är en perfekt lunch eller middag en varm sommardag. Eftersom pajen ska ätas kall så kan man förbereda den långt i förväg och jag tycker nog att den blir allra godast om den får stå och gotta till sig ett tag. Den här kycklingpajen är ett populärt inslag på buffébordet och den brukar gå åt i rasande fart.

Kall kycklingpaj:
Pajdeg:
1 kokt potatis
100 g smör eller margarin
2 1/2 dl vetemjöl
2 krm salt
2-3 msk kallt vatten

Fyllning:
3 dl creme fraiche
1/2 dl chilisås
1/2 dl hackat äpple
1 tsk curry
2 krm salt

Garnering:
1 grillad kyckling i bitar
Paprika av valfri sort
Ett gäng vindruvor eller oliver

Börja med att knåda ihop alla ingredienser till pajdegen. Tryck sedan ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Grädda på 200 grader i ca 20 minuter. Låt kallna helt.

Rör ihop alla ingredienser till fyllningen och bred ut i botten av pajskalet. Lägg på kycklingen så att det täcker hela formen och garnera med paprika och vindruvor/oliver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar