lördag 11 juni 2011

Hög och fin tårtbotten

Här kommer receptet på tårtbotten till traktortårtan. Eftersom receptet innehåller så många ägg så blir kakan riktigt hög och fin, inte så kompakt som vissa tårtbottnar kan bli.



Ljus tårtbotten:
5 medelstora ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
2 1/2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker riktigt ljust och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i smeten och blanda försiktigt. Häll smeten i en smord springform och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.

2 kommentarer:

  1. Oj så hög och fin den blev:) Detta recept ska jag testa nästa gång det blir tårtdax!

    SvaraRadera
  2. Det tycker jag absolut att du ska göra :)

    SvaraRadera