onsdag 22 juni 2011

Havrerutor med kanel

Här dyker jag upp alldeles oannonserat! Men jag kommer med ett nytt recept så det kanske går bra ändå...?

Den här gången handlar det om en mjuk kaka med lite härligt fras på toppen. Jag tycker att dessa rutor påminner lite om kanelbullar, men de går betydligt snabbare att baka och man slipper allt jäsande och kavlande. Vill man variera smaken lite så kan man blanda ned några skivade äpplen i smeten. Mycket gott!



Havrerutor med kanel: ca 25 st
100 g mjukt smör
3 dl strösocker
1 ägg
3 dl mjölk
7 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver

Fyllning:
200 g mjukt smör
2 dl strösocker
3 dl havregryn
4 tsk kanel

Vispa smör och socker fluffigt och tillsätt sedan ägget under fortsatt vispning. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ned i smeten, lite i taget, varvat med mjölken. Bred ut smeten i en långpanna.

Blanda samman ingredienserna till fyllningen, den ska påminna lite om smulpaj i konsistensen. Fördela fyllningen över kaksmeten och grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. Låt svalna och skär upp i rutor.

2 kommentarer:

  1. Jag ÄLSKAR kanel! Och helst inte i kanelbulleform så de här rutorna låter toppen =)

    SvaraRadera
  2. Jag är också ett stort fan av kanel :) Gärna i kombination med just havregryn!

    SvaraRadera