lördag 24 september 2011

Godistårta



Här är tårtan som jag bakade till gårdagens kalas. Jag frågade min bror vad han ville ha för sorts tårta och han svarade att det inte spelade så stor roll så länge den innehöll en massa gott. Så jag bakade en riktig godistårta som bestod av ljusa bottnar som fylldes med Ahlgrens bilar-fluff och hallongrädde. Hela tårtan spacklades och spritsades med grädde och dekorerades med chokladfingrar och bilar. Jag var säker på att inte hela tårtan skulle gå åt eftersom den var så stor, men jag hann knappt blinka innan den tog slut.

Bil-fluff: räcker till ett tårtlager
3 dl vispgrädde
ca 60 g Ahlgrens bilar

Klipp bilarna i småbitar och häll ned i grädden. Värm på svag värme tills bilarna har smält. Det är viktigt att hålla koll för grädden får absolut inte koka! Häll sedan blandningen i en skål och låt stå i kylen i minst 5 timmar. Vispa sedan upp fluffet och fyll tårtan.

Hallongrädde:
200 g hallon
2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker

Mosa hallonen lite lätt med en gaffel. Vispa grädden och smaksätt med vaniljsocker och florsocker. Vänd ned hallonen och blanda.

4 kommentarer:

  1. JÖSSES vad god den ser ut <3 <3 Verkligen en godistårta, hur snygg som helst!

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket! :) Den blev väldigt populär bland fikagästerna ;)

    SvaraRadera
  3. Oj många frågor här, vispsdecdu grädden lite tjockare då du spritsade ovanpå?

    SvaraRadera
  4. Hur många bitar räcker den till?

    SvaraRadera