måndag 26 september 2011

Chokladjitterbuggar



Jitterbuggar är nog en av mina favoriter när det handlar om hårda kakor. Lagom söta och härligt sega. Den här gången skojade jag till det lite och gjorde en chokladmaräng som fyllning.

Det kan vara lite svårt att få till själva degen då den ibland vill hålla på och spricka och ha sig. För att underlätta själva ihoprullandet så brukar jag kavla ut degen direkt på ett bakplåtspapper och det hjälper verkligen.

Chokladjitterbuggar: ca 30 st
225 g smör
5 dl vetemjöl
4 msk strösocker

Maräng:
1 äggvita
1 dl strösocker
1 1/2 msk kakao

Knåda smör, socker och vetemjöl till en deg. Kavla ut till en rektangel. Vispa äggvitan till ett fast skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning. Sikta ned kakaon och rör om. Bred ut marängen på degen och rulla ihop. Låt rullen vila i kylen i ca 30 minuter. Skär rullen i bitar och grädda kakorna på 175 grader i ca 12-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar