torsdag 29 september 2011

Cake Pops med smak av Ahlgrens bilar


Idag har jag fixat några nya Cake Pops. Den här gången använde jag en vanlig hederlig sockerkaka som grund och istället för den gamla vanliga Philadelphian använde jag bil-fluff. Det blev inte så hemskt dåligt...

Cake Pops med Ahlgrens bilar: ca 25-30 st
1 sockerkaka
1 dl vispgrädde
20 g bilar

Kakpinnar eller grillpinnar
Ljus choklad
Strössel av valfri sort

Klipp bilarna i småbitar och häll ned i grädden. Värm på svag värme tills bilarna har smält. Låt grädden svalna i kylen i ca 5 timmar. Vispa upp till ett fluff.

Mosa sockerkakan i en bunke och blanda med fluffet till en bra konsistens. Rulla degen till bollar och ställ in i kylen i ca 10 minuter. Smält chokladen. Doppa ena änden av pinnarna i chokladen och tryck ned i bollarna. Doppa Cake Popsen i chokladen och låt överflödig choklad rinna av. Låt chokladen stelna litegrann och dekorera med strössel.

1 kommentar: