tisdag 13 juli 2010

Mjölkfri frosting

Som frosting kan man göra en smörkräm, men byta ut själva smöret mot en mjölkfri variant och smaksätta med kakao eller vaniljsocker.

Smörkräm:
75 g mjölkfritt smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Vispa smöret mjukt och fluffigt och tillsätt sedan övriga ingredienser under fortsatt vispning.

Fluffy White Frosting:

2,4 dl socker
0,8 dl vatten
1/4 tsk citronsaft
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker

Rör ihop socker, vatten och citron och koka upp så att sockret smälter helt. Ta kastrullen från plattan. Vispa äggvitor och vaniljsockret hårt och häll sedan i sockerblandningen lite i taget under konstant vispning. Fortästt vispa tills marängen har svalnat helt. Om man vill kan man tillsätta några droppar karamellfärg.

Ett annat sätt att dekorera sina mjölkfria cupcakes är med en enkel glasyr.
250-350 g florsocker
2-4 msk vatten
Några droppar karamellfärg

Rör samman florsockret och vattnet, tillsätt mer florsocker om konsistensen blir för lös. Det blir enklare och finare att dekorera sina cupcakes om glasyren är tjock. Färga sedan glasyren med några droppar karamellfärg.

Här kommer en annan variant på en god och enkel glasyr.
4 msk flytande honung
ca 200 g florsocker
skal och saft från en citron

Blanda honung och citronsaft och rör ned florsockret. Även här är det viktigt att glasyren blir tjock, så tillsätt bara mer florsocker om det blir för löst.

Jag hoppas att dessa recept kan komma till användning! Jag ska fundera ut fler alternativ så småningom, men nu finns det i alla fall några mjölkfria varianter att testa.

På återseende!

5 kommentarer:

  1. tack för recepten. =) jag hade dock velat ha något sådär syrligt som det blir med cream cheese i.

    SvaraRadera
  2. Tack för recepten!!
    En rookie-fråga.. kan man spritsa smörkräm?

    SvaraRadera
  3. Hej hej! Jag ber om ursäkt för att jag har dröjt med svaret! Smörkräm kan gå att spritsa, men den måste vara rätt tempererad - inte för kall för då går det inte alls att spritsa, men den får inte heller vara för lös för då blir det bara kladdigt och inte så tjusigt.

    SvaraRadera
  4. Hej och tack för bra recept! Jag provade att göra Fluffy White Frosting, och det blev jättebra!

    SvaraRadera