tisdag 27 juli 2010

Chokladmarängrutor



Nu har jag bakat igen, men denna gång blev det inga cupcakes! Man måste ju variera sig ibland...Jag kände mig sugen på choklad idag så därför bakade jag chokladmarängrutor. Otroligt gott! Om man inte vill få världens sockerchock kan man göra rutorna ganska små när man skär upp kakan.

Receptet kommer här!

Chokladmarängrutor:

150 g mörk choklad
200 g mjukt smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 äggulor

Maräng:
2 äggvitor
1 dl strösocker

Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron och låt svalna. Rör samman smöret med den avsvalnade chokladen. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en bakpappersklädd långpanna.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills marängen blivit blank och fluffig. Bred ut marängen jämnt över kakdegen och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar