tisdag 20 juli 2010

Ett skepp kommer lastat!




Med vad då? Med en supergod kycklingwok! Den här rätten brukar vi laga med jämna mellanrum eftersom den är både god och fräsch. Det är sparrisen och sockerärtorna som lyfter denna wok till nya höjder.

Wok med chilikyckling:
Olja att steka i
2 kycklingfiléer
4 schalottenlökar
1 röd chili
1 vilköksklyfta
100 g sockerärtor
1 bunt sparris

1 tsk socker
2 tsk ostronsås (går lika bra med fisksås)
2 tsk soja
2 tsk vatten

Några blad färsk basilika

Skär kycklingen i tunna bitar.
Skär sparrisen i ca tre centimeter långa bitar och lägg i en kastrull tillsammans med sockerärtorna. Låt koka ca 5 minuter. Ta kastrullen av plattan och häll av vattnet.
Skär sedan schalottenlöken och chilin i tunna strimlor.
Hetta upp wokpannan och stek lök, chili och vitlök i 30 sekunder. Lägg sedan i kycklingen och tillaga tills gyllene.
Blanda socker, ostronsås, soja och vatten och slå det över woken.
Tillsätt sockerärtor, sparris och basilika.
Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar