måndag 14 juni 2010

Mmmörk chokladmousse


Här kommer ett nytt recept från recept-tanten! Idag är temat, för ovanlighetens skull, choklad...Men man kan ju å andra sidan aldrig få för mycket av den goda varan. Mina senaste cupcakes innehöll ju en alldeles fantastiskt god och lättgjord chokladmousse och det vore ju elakt av mig att inte dela med mig av receptet, så därför kommer det här.

Mörk chokladmousse med rom
100g mörk choklad
1 ägg
2 dl vispgrädde
1 msk mörk rom

Smält chokladen och låt svalna något.
Vispa grädden lätt.
Dela ägget och vispa äggvitan hård och fluffig.
Vispa ihop äggulan med rommen och vänd ned chokladen.
Vänd ned grädden och äggvitan i smeten och rör om försiktigt.
Om man vill ha moussen som efterrätt kan man hälla upp den i portionsskålar och låta de stå i kylen några timmar. Annars kan man fylla en spritspåse med moussen och ställa in i kylen och ta fram efter några timmar för att fylla antingen en tårta eller cupcakes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar