lördag 26 juni 2010
Den bästa guacamolen
Ska man få till en riktigt smakrik och chunky guacamole krävs inte mycket jobb eller många ingredienser. Många verkar ha fått för sig att det är en bra idé att använda creme fraiche, vitlök och andra överflödiga saker i sin guacamole, men där måste jag sätta ned foten och protestera. När man gör guacamole vill man ju framhäva avocadosmaken och inte gömma den bakom andra smakrika ingredienser, så därför krävs endast följande: 1 mogen avocado, lime/citronsaft, spiskummin och chilipulver. Gröp ur avocadon och mosa den med en gaffel (för att den ska bli lite lagom chunky), tillsätt en skvätt citronsaft för att avocadon inte ska bli brun och tråkig och krydda sedan med spiskummin och chili. Krydda inte för mycket i början, utan smaka av och tillsätt mer om det skulle behövas. Svårare än så är det inte och mycket godare kan det inte bli!
Etiketter:
Matlagning,
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
håller med helt och hållet! Brukar inte heller krångla till med massa konstigt i guacamolen, funkar bra med bara lite lime, chili och koriander för min del! :)
SvaraRaderaHärligt att ha dig på min sida i denna viktiga fråga =)
SvaraRadera