tisdag 29 juni 2010

En vaniljfrosting, helt enkelt


Det roligaste med att baka cupcakes är att det finns så många olika fyllningar och frostingar att skoja till det med och man tar sig inte långt i cupcakesbakandet om man inte har ett bra recept på en vaniljfrosting på lut. Därför tänkte jag berätta vilket recept jag tycker är bäst.

Vaniljfrosting:
200 g philadelphia
50 g rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker (äkta vaniljsocker är att föredra)
ca 500 g florsocker

Vispa smöret och philadelphian riktigt krämigt och se till att det inte finns några smörklumpar i smeten (det gör sällan någon glad) och tillsätt sedan vaniljsockret och hälften av florsockret. Fortsätt att vispa och tillsätt resten av florsockret. Klart! Låt gärna frostingen få vila en stund i kylskåpet innan den används. Man kan enkelt färga frostingen med några droppar karamellfärg eller tillsätta några teskedar kakao för att få en chokladfrosting istället.

3 kommentarer:

  1. Jenny! jag ska testa den här men hur många cupcakes räcker den till??

    SvaraRadera
  2. Det beror lite på hur mycket frosting du vill ha på varje cupcake :) Men åtminstone 12 st borde det räcka till!

    SvaraRadera
  3. vad ska man göra om man inte har philadelfiaost??

    SvaraRadera