lördag 7 april 2012

Påskbakelser

Ingen påsk utan gamla dom gamla hederliga påskbakelserna! Kan eventuellt vara världens enklaste bakelse, men ibland behöver det inte vara så avancerat för att smaka gott. I vanliga fall brukar det ju vara aprikos- eller persikohalvor på toppen, men det var helt rensat i hyllan så det fick bli mandariner istället. Gult som gult.



Påskbakelser: ca 10 st
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 msk mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sylt av valfri sort
Vispad grädde
Aprikos- eller persikohalvor

Vispa ägg och socker fluffigt och tillsätt mjölken. Sikta ned mjöl och bakpulver och blanda försiktigt. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper och grädda på 250 grader i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och låt svalna. Bred på sylt, toppa med grädde och frukt.

3 kommentarer:

  1. Så goda dina påskbakelser ser ut, glad påsk önskar jag dig!

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket! Glad påsk till dig också! :)

    SvaraRadera
  3. Dom är verkligen söta =) Har svårt föra sådanadär clementin-halvor dock, haha.

    SvaraRadera