Ingen påsk utan gamla dom gamla hederliga påskbakelserna! Kan eventuellt vara världens enklaste bakelse, men ibland behöver det inte vara så avancerat för att smaka gott. I vanliga fall brukar det ju vara aprikos- eller persikohalvor på toppen, men det var helt rensat i hyllan så det fick bli mandariner istället. Gult som gult.
Påskbakelser: ca 10 st
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 msk mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Sylt av valfri sort
Vispad grädde
Aprikos- eller persikohalvor
Vispa ägg och socker fluffigt och tillsätt mjölken. Sikta ned mjöl och bakpulver och blanda försiktigt. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper och grädda på 250 grader i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och låt svalna. Bred på sylt, toppa med grädde och frukt.
Så goda dina påskbakelser ser ut, glad påsk önskar jag dig!
SvaraRaderaTack så mycket! Glad påsk till dig också! :)
SvaraRaderaDom är verkligen söta =) Har svårt föra sådanadär clementin-halvor dock, haha.
SvaraRadera