tisdag 31 augusti 2010

Brownie cupcakes med vaniljfrosting



Här kommer, som utlovat, receptet på de goda cupcakesen! De tar inte lång tid att göra och de kommer garanterat att gå åt i en rasande fart, så det är nog bäst att gömma undan ett par stycken åt sig själv...Jag fick ut åtta cupcakes av detta recept, men då använde jag ganska stora formar så man kan säkert få ut åtminstone tolv om man använder sig av normalstora formar.

Brownie cupcakes:

120 g mörk choklad
100 g smör
1 1/4 dl socker
1 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 ägg
75 g grovt hackad mörk choklad

Smält smöret och chokladen i en kastrull.
Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa.
Häll chokladblandningen i smeten och rör om.
Vänd slutligen ned den hackade chokladen.
Grädda i mitten av ugnen på 180 grader i ca 20 minuter.

Vaniljfrosting:
4 msk mjukt smör
100 g philadelphiaost
3 tsk vaniljsocker
4-5 dl florsocker

Vispa smör och philadelphia mjukt och fluffigt. Tillsätt vaniljsocker och florsocker lite i taget och fortsätt vispa. När frostingen blivit slät och fluffig är den klar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar