tisdag 17 augusti 2010

After Eight kaka


After Eight kaka med grädde - rena himmelriket för kakmonster!

Det här är ett säkert kort. Ibland när jag ska få besök och inte riktigt vet vad jag ska bjuda på så brukar jag köra på den här kakan. Den gör garanterat succé! Det är en rätt mastig kaka också så den räcker till många och den är lika god nygräddad som dagen efter. Ni ser, bara fördelar alltså!

After Eight kaka:

100g smör
12 After Eight plattor
2 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
2 1/2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver

18 After Eight plattor

Smält smöret och ta kastrullen av plattan och lägg ned chokladen. Rör om ordentligt tills chokladen har smält. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt smörblandningen. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten. Häll smeten i en form med löstagbar kant och grädda i 175 grader i ca 18 minuter. Ta kakan ur ugnen och täck med After Eight. Grädda ytterligare 5 minuter tills chokladen börjar smälta. Ta ut formen och bred ut chokladen jämt över hela kakan. Servera med en klick grädde.

2 kommentarer: