söndag 21 augusti 2011
Hallonrutor med cream cheese frosting
Här kommer ett recept på en kalasgod hallonkaka. Den bakas i långpanna, så har man bra ögonmått får man ut en hel massa bitar. Har man mitt ögonmått däremot får man kanske ut två bitar (om man har tur). Men god är den! Och relativt lättbakad.
Hallonrutor med cream cheese frosting: ca 30 st
3 ägg
3 dl strösocker
200 g smör
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 dl mjölk
3 dl hallon
Frosting:
200 g philadelphia
150 g mjukt smör
6 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Häll smöret i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i smeten, varvat med mjölken. Häll smeten i en långpanna klädd i bakplåtspapper. Strö över hallonen. Grädda kakan på 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
Vispa smöret krämigt och tillsätt övriga ingredienser under fortsatt vispning. Bred frostingen över kakan och dekorera med strössel eller kokos.
Etiketter:
Mjuka kakor,
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh vad gott det ser ut! Och perfekt tajming, jag ska bjuda på fika på jobbet i veckan och har letat efter goda långpannekakor. Found it!
SvaraRaderaEn snabb fråga bara, vilken storlek använder du på långpannan?
SvaraRaderaÅh vad de ser mumsiga ut! Jag älskar cream cheesefrosting, kul att använda dem på annat sätt än cupcakes =D
SvaraRaderaHej Lina! Jag kände på mig att du behövde ett nytt recept ;) Det här receptet passar bäst till en mindre långpanna. Själv har jag ingen sån så jag brukar improvisera ihop en form av bakplåtspapper och det funkar bara bra :)
SvaraRaderaAlexandra: Du borde verkligen testa detta recept! Frostingen tillsammans med de syrliga hallonen = farligt gott :)
SvaraRaderaMmm, såg jättegoda ut! Måste testas!
SvaraRaderaJisses vad goda dom var Jenny!! :D Dom blev riktigt populära på jobbet också, gick åt i en rasande fart och många som frågade efter receptet. MUMS!
SvaraRaderaVad kul att dom blev uppskattade (och uppätna)! :)
SvaraRaderaVäldigt god ,,,, valde kokos istället för strössel .
SvaraRaderaSmetigt och gött
Jag kan tänka mig att kokos passar alldeles utmärkt! :)
SvaraRaderaGoda dem ser ut! :) Kanske man ska baka dessa i helgen. Men en fråga kring hallon. Ska man använda färska eller går det bra med frysta hallon?
SvaraRaderaHoppas få svar på min fråga! :)