lördag 30 juni 2012

Den randiga tårtan

Goder afton! Nu tänkte jag vara rar och dela med mig av receptet på den smarriga tårtan jag bakade igår. När jag bakade själva tårtbotten så använde jag mig av receptet med lika delar. Världens enklaste recept och resultatet blir alltid bra! Till fyllning nr 2 så använde jag mig av tutti frutti essence, som bl.a finns att köpa från Strössel & Annat. Det blev väldigt gott!


Marabou jordgubb-fluff: Räcker till 1 lager
3 dl vispgrädde
150 g Marabou jordgubb

Värm grädden och chokladen på svag värme under omrörning tills all choklad har smält. Låt stå i kylen i minst 6 timmar och vispa sedan upp till ett fluff.

Vit choklad/Tutti Frutti frosting: Räcker till 1 lager
200 g philadelphia
150 g vit choklad
1 dl florsocker
Några droppar tutti frutti essence

Smält chokladen och låt den svalna något. Vispa sedan ihop choklad och philadelphia. Blanda ned florsockret och tillsätt sedan essence efter eget tycke och smak.

2 kommentarer: