lördag 23 juni 2012

Moderna hallongrottor

Mer småkakor åt folket! Avancerade cupcakes och tårtor i all ära, men ibland är faktiskt det enkla det allra godaste. En av alla fördelar med småkakor är att man ofta får ut väldigt många kakor av en sats, så det går fort att fylla frysen. En annan bra grej är att man orkar smaka fler sorter eftersom dom är så små och inte så mättande. Bara fördelar alltså! För ett tag sen bakade jag dessa hallongrottor. En klassiker som man aldrig tröttnar på, men för att vara på den säkra sidan så pimpade jag dom med lite riven vit choklad på toppen. Kom ihåg att småkakor blir allra godast om man använder riktigt smör i degen istället för margarin!Hallongrottor med vit choklad: ca 20 st
125 g mjukt smör
3/4 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver

Fyllning:
Hallonsylt
Vit choklad

Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Rulla degen till en längd och skär i ca 20 bitar. Rulla till små bollar och gör en fördjupning i varje kaka. Lägg en klick sylt i varje fördjupning och strö sedan över lite vit choklad. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.

1 kommentar:

  1. Å,hå så goda dessa grottor var. Mina barnbarn säjer att det är "Hallon kyssar" från Mormor. Mormor bakade dessa till 9-årskalas för barnbarn. Tack!!!!

    SvaraRadera