söndag 11 december 2011

Macarons med kardemumma

Idag har jag haft en riktig bakdag. Har hunnit med flera olika sorter och nu känns det som att jag har läget under kontroll. Någorlunda i alla fall. Macarons med kardemumma och mjölkchokladfyllning är ett av dagens resultat. Kardemumman gjorde susen och höjde smakupplevelsen ett snäpp. Dessa kakor är lite mer tidskrävande att baka och man måste lägga ner lite mer jobb, men det är det definitivt värt!



Kardemummamacarons med mjölkchokladfyllning: ca 25 st
110 g mandelmjöl
17o g siktat florsocker
1 tsk nystött kardemumma
90 g äggvita
2 msk strösocker

Mjölkchokladfyllning:
150 g mjölkchoklad
3/4 dl vispgrädde
1/2 tsk kanel
1 tsk honung
25 g smör

Blanda mandelmjölet och florsockret. Sikta blandningen så att eventuella klumpar försvinner. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sockret. Vispa till en blank maräng. Blanda försiktigt ned mandelblandningen och kardemumman i äggvitorna. Rör inte för mycket för då tappar äggvitorna sitt fluff. Spritsa ut små klickar på plåtar med bakplåtspapper och låt dom stå i rumstemperatur i en timme. Grädda i nedre delen av ugnen på 125 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.

Finhacka chokladen. Koka upp grädden tillsammans med honung och kanel. Ta kastrullen av plattan och tillsätt chokladen. Rör om tills den har smält och tillsätt smöret. Låt svalna i kylen. Spritsa ut fyllningen på hälften av kakorna och lägg ihop dom två och två.

3 kommentarer:

  1. Vad snygga de blev! Och smakkombinationen låter magiskt god, jag älskar kardemumma <3

    SvaraRadera
  2. Tack! :) Jag är också ett stort fan av kardemumma! Man hör ju t.o.m på namnet att det är gott :)

    SvaraRadera
  3. Jag såg dessa i en tidning och har sparat receptet. Någon gång ska jag våga mig på macarons!
    Dina ser jättefina ut!

    SvaraRadera